DELSALTRES presenta BÜRSTNER’S CLUB

L’Espectacle

Bürstner’s Club és un viatge a través del circ contemporani. Presa la seua inspiració de la vida en comunitat característica de les companyies de circ itinerants, que encara viatgen pel món a la manera tradicional. Allí, entre les carpes de circ i les caravanes, xicotets grups de persones afronten les bondats i penúries de la vida tots junts, com una família.

L’acció comença en el que sembla un descampat amb tints onírics: un cotxe i una caravana delimiten l’espai escènic en un gran passadís central. En la mateixa escena i a banda i banda s’asseu el públic al qual se’l convida a viure una experiència envolupant amb una visió pròxima i privilegiada dels artistes. Els números de circ s’entrellacen amb escenes quotidianes de conseqüències inesperades, donant a entendre que en Bürstner’s Club no tot és el que sembla. 

Set personatges, a través de diverses tècniques pròpies del circ, com les cintes, cordes, “acroportes”, “jocs icaris”, malabars, equilibris, dutes a terme amb gran rigor tècnic, juntament amb la dansa, el teatre, l’òpera i l’absurd surrealista del pallasso, ens fan partícips de les seues inquietuds, de la por a la solitud, l’angoixa davant el buit, la complexitat de les relacions de parella, la sensació de caminar de puntetes en la vida, i com, des del punt de compartir infinits moments junts, arriben a entendre’s, acceptar-se, i enfortir allò que els uneix des de les seues diferències. Reconciliar-se amb la vida, la seua pròpia vida.

Encara que aquest espectacle es presenta en l’escenari de Frescoreta!, el seu horari serà nocturn, ja que va dirigit a públic adult.

PreFRESCA!

El Espectáculo

CÍA. LUCAS ESCOBEDO presenta LOS MAÑAS

Los Mañas estan a Alacant. Venen equipats amb tot el necessari per a reparar el que faça falta. Tota una vida dedicada al manteniment d’infraestructures i a l’arranjament d’incidències, els ha convertit en uns vertaders “manetes”, uns professionals, un duo infal·lible forjat amb els anys d’un ofici que esgrimeixen amb orgull. MacGyver al seu costat és tot un aficionat.

CIA. MARROCH presenta ENTRE NOSOTROS

ENTRE NOSOTROS: tota relació interpersonal comporta un pes addicional, la responsabilitat de tractar bé aqueixa persona, cuidar-la, poder discutir i saber reconciliar-se. Es el camí que ens porta a moments màgics i a vegades amargs. Però tota relació s’acaba perquè els camins es bifurquen o, simplement, arriben al seu final; no obstant això, sempre quedarà alguna cosa entre nosaltres.

EYAS DANCE PROJECT presenta HIIT

HIIT és una peça inspirada en l’estratègia d’entrenament cardiovascular que consisteix a alternar períodes curts d’exercici anaeròbic d’alta intensitat amb períodes de recuperació menys intensos. HIIT no és només un espectacle de dansa; és una poderosa experiència sensorial que transcendeix els cossos dels intèrprets i travessa cada espectador d’una manera única, personal i transformadora. HIIT és celeritat, fatiga, vulnerabilitat, potència i aclaparament.

COMPAGNIA FINZI PASCA presenta BIANCO SU BIANCO

L’Espectacle

Bianco su Bianco narra la història de Ruggero i Elena, de la infància difícil del xic, de la força de l’amistat que permet travessar la tempesta, i d’aqueix vincle tan màgic com misteriós que és l’amor, que sostindrà a tots dos mentre escalen un dels pics més alts.

Des de la seua estrena mundial en Bellinzona (Suïssa) en 2014, l’espectacle ha tingut més de 171 funcions amb més de 38.500 espectadors en 48 ciutats diferents; a Suïssa, Espanya, el Canadà, Mèxic, Itàlia, l’Equador, França, Xile, Rússia, Romania, l’Uruguai, el Brasil, Finlàndia, Tunísia i Dinamarca.

Circ, dansa, teatre…. Sobretot, bellesa, intimisme i sensibilitat a dolls. Daniele Finzi Pasca ha escrit (potser sense pensar-ho i sense proposar-li-ho) una vertadera novel·la d’aprenentatge per a la vida.

TOTI TORONELL presenta BILELULA

L’Espectacle

Si un cacauet cau en una piscina, deixa de ser una fruita seca? Els farmacèutics, van a tota pastilla?

Un dia, quan Jordi (aquest és el seu veritable nom) va arribar a casa, li va dir al seu pare que volia ser pallasso; el seu pare li va contestar que, quan sortira del treball, podia fer el que li donara la gana. I això va fer: sortir-se del treball. Des de llavors, fa de transportista portant escenografies amunt i avall i, quan acaba, fa de pallasso.

Bilelula és l’adaptació a aquests temps de Libèlul·la, un espectacle que es presentava dins d’una carpa per a 50 persones. Com ho veurem no té molta importància. El que sí que la té és que Toti ens mostra una emoció, un so, una manera d’entendre la vida. I si per la comissura dels llavis s’escapa una petita riallada, en aquest precís instant… BILELULA presa tot el seu sentit.

Un homenatge a la figura d’Alexander Calder, que sense ell saber-ho, ha inspirat part d’aquest espectacle.

GRAVITY & OTHER MYTHS presenta A SIMPLE SPACE

L’Espectacle

A simple space ha sigut representat més de 850 vegades en 34 països diferents.

Set acròbates porten al límit la seua capacitat física fins al final, sense reserves, en una actuació alhora crua, frenètica i delicada. Amb el suport de percussió en viu i una presentació tan íntima que pots sentir la calor, escoltar cada respiració i submergir-te en l’espectacle a cada moment.

A simple space provoca respostes reals, més viscerals que cerebrals, en l’audiència. Els acròbates porten els seus cossos al límit, abaixen la guàrdia i mostren sense embuts els seus errors, fracassos i febleses. L’honestedat és l’essència de A simple space.

RHUM & CIA presenta EL DIABLO COJUELO (Cía. Nacional de Teatro Clásico – Velvet Events)

L’Espectacle

Un clàssic de Vélez de Guevara, adaptat per Juan Mayorga, dut a terme per una companyia de pallassos. Una obra amb dues trames: la de la boja obra de Vélez, i la d’una companyia sempre a punt de fracassar. I així és com a personatges del segle XVI aixequen teulades i viatgen per les terres i els aires d’una Espanya esperpèntica.

Un clàssic amb pallassos? Un espectacle de pallassos amb cites clàssiques? Que va! Un clàssic molt pallasso; molt pallasso i molt clàssic. La mirada ingènua i salvatge del pallasso és capaç d’homenatjar el clàssic i, al mateix temps, de riure’s d’ell i de la nostra relació amb ell i de la nostra relació amb els clàssics, en general.

NICANOR DE ELIA presenta COPYLEFT

L’Espectacle

L’artista francoargentino Nicanor de Elia, que dona nom a aquesta companyia, ha creat i coreografiat, amb música de l’italià Giovanni di Domenico, un espectacle trepidant que combina els malabarismes i la dansa contemporània. Un elenc d’artistes de les nacionalitats més diverses, entre els quals destaquen l’uruguaià Juan Duarte Mateos, el brasiler Lucas Castelo Branco, l’argentí Nahuel Desanto, l’espanyol Gonzalo Rodríguez Fernández i el francès Walid El Yafi, protagonitzen una proposta amb tal dosi de ritme i talent que no sabràs on mirar.

Cinc malabaristes amb aparença esportiva es troben en l’espai escènic i fan l’escalfament davant del públic. L’ambient evoca els ragazzi de Pasolini. Sona un himne absurd i l’espectacle comença, al mateix temps que s’expliquen les normes de seguretat i les regles del joc al públic; les referències al món de l’esport són evidents.

Copyleft és el fruit de tres anys de recerca. Un espectacle coregràfic que permet als malabaristes adaptar-se a les diferents situacions que els espais poden oferir. L’absurd i l’humor se sumen al treball performatiu, a l’escriptura coregràfica i als jocs malabars.

TEATRO LA PLAZA presenta HAMLET

L’Espectacle

Una versió recontra lliure de Hamlet, escrita i dirigida per Chela De Ferrari.

Un grup de persones amb síndrome de Down pren l’escenari per a compartir els seus anhels i frustracions a través d’una versió lliure de Hamlet. 

L’obra és un teixit entre el text de Shakespeare i les aportacions i experiències dels actors, i pren com a punt de partida la pregunta més famosa de la història, que ens situa enfront del mirall de la nostra existència: ser o no ser? Què implica ser per a persones que no troben espais on se les tinga en compte?

Històricament, les persones amb SD han estat considerades com una càrrega per a la societat. Quin valor i sentit té la seua existència hui en un món on l’eficiència, la capacitat de producció i els models inassolibles de consum i bellesa són el paradigma de l’ésser humà?

NACHO VILAR / YLLANA presenten GLUBS

L’Espectacle

Nacho Vilar Producciones i Yllana Producciones s’uneixen per a crear Glubs: el primer espectacle de carrer concebut per Yllana en els seus trenta anys d’existència i el sisé de la productora murciana.

Glubs està banyat pel seu característic humor sense paraules, molt visual i amb un ritme trepidant. En aquesta ocasió, a més, s’afegeix la immersió amb la proximitat amb els espectadors.

Després d’un aparatós naufragi, quatre mariners desorientats apareixen terra endins, amb un únic objectiu: trobar com més prompte millor un port on embarcar. En aquesta epopeia pescaran taurons, sobreviuran tempestes, lluitaran en hilarants batalles i arrossegaran als espectadors a una cascada de situacions absurdes i sense trellat el teló de fons de les quals és el seductor món de la mar.

HOTEL IOCANDI presenta PEIX

L’Espectacle

Peix és un espectacle unipersonal, on es combinen l’acrobàcia en escala d’equilibri, la música i la teatralitat del pallasso. L’artista ens convida a reflexionar, des de la poètica de l’absurd i el pallasso, sobre l’impacte del turisme, la lluita de poders, el buit, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser xicotets.

Peix és un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per a buscar allò que ens fa continuar nadant, buscant, remant, tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades. En 2019 va rebre el Premi Moritz de Fira Tàrrega a la millor estrena de teatre de carrer.